ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 3ο Διεθνές OPEN Θεσσαλονίκης – 3rd International OPEN SKG

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενός Λεπτού Σιγή

Τιμώντας τη μνήμη του φιλάθλου της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε από χούλιγκαν

Πριν την έναρξη του 5ου γύρου του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, αθλητές, διαιτητές και θεατές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούλη, ο οποίος δολοφονήθηκε με πολλαπλές μαχαιριές έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ κατά την επιδρομή Κροατών χούλιγκαν.

Το μήνυμα που στέλνουν οι σκακιστές και σκακίστριες, Έλληνες και ξένοι, που παίρνουν μέρος στο μεγάλο αυτό σκακιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, είναι ότι ο αθλητισμός θα πρέπει να είναι χώρος που προάγει την αδελφοσύνη και την ευγενή άμιλλα. Ο αθλητισμός δεν είναι χώρος για τους οπαδούς της βίας.

Στο τουρνουά συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ινδία, την Κίνα, την Ουκρανία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, το Μπαγκλαντές, τη Γεωργία, την Τουρκία και τη Βόρεια Μακεδονία. Όλοι μαζί, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους, δήλωσαν απερίφραστα την αντίθεσή τους στη βία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 3Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Βίντεο από την εκδήλωση

Βίντεο από την εκδήλωση



Leave a comment

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Είναι άθλημα μυαλού, τακτικής, στρατηγικής και μνήμης, αλλά είναι κυρίως παιχνίδι κρίσης και φαντασίας. Για εμάς το σκάκι είναι τέχνη και στάση ζωής.

Newsletter

Χρήσιμα Links