ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΣ

Σ.Α.Θ. “ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ”

Ε.Σ.Ο. ΠΑΠΑΦΗ “ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ”

ΣΑΘ “ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ”

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Π.Ο.Α. 2022-2023

15 Μαρτίου

Σαββατοκύριακο Νο 6 και το πιο κουραστικό. Όμως όλα ήταν εξαιρετικά και πήγαν τέλεια για τις αγαπημένες.

Το Σάββατο τα Μουδανιά έπαιζαν με τον Φοίβο Συκεών στην Καλλικράτεια. Δυστυχώς ο Φοίβος δεν μπόρεσε να κατεβάσει ομάδα και τα Μουδανιά κέρδισαν τον αγώνα με 8-0 λόγω μη προσέλευσης. Αυτό το αποτέλεσμα διατηρεί την ομάδα μας μόνη στην 1η θέση της Τοπικής Κατηγορίας και φυσικά αήττητη με 6 στα 6. Λίγο ακόμη και πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας για άνοδο στον Προκριματικό Όμιλο της Α Εθνικής Ελλάδας.

Ο Λευκός Πύργος τώρα έπαιζε το Σάββατο, ντέρμπυ κορυφής με τον ΣΟ ΣΑΧ ,στην έδρα του ΣΑΧ. Η ομαδάρα μας επικράτησε με 7,5-2,5 και μετά τον 6ο γύρο , είναι πλέον μόνη πρώτη και αήττητη με 6 στα 6.

Είμαι πολύ χαρούμενος για την πορεία και των τριών αγαπημένων . Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά , στους αρχηγούς, στους φίλους που ασχολούμαστε μαζί στο διοικητικό κομμάτι των συλλόγων, και στους νέους και παλιούς φίλους γονείς που στηρίζουν την πορεία των συλλόγων μας.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

CONGRATS TO ALL OF YOU.

KEEP PLAYING CHESS.

-Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Υ.Γ. Την Κυριακή είχαμε τα Ατομικά Σχολικά Πρωταθλήματα Ανατολικής Θεσσαλονίκης στα οποία είχα την τιμή να είμαι Διευθυντής Αγώνων. Όλα πήγαν καταπληκτικά και περιμένουμε την επόμενη Κυριακή τον κόσμο στα Διανομαρχιακά Σχολικά Ατομικά Πρωταθλήματα.


16 Ιανουαρίου 2023

Τελείωσε το Σαββατοκύριακο για τους αγαπημένους μου συλλόγους και η συγκομιδή
σε όλα τα επίπεδα ήταν θετική.

Για αρχή το Σάββατο οι μικρές μας ομάδες (Λευκός Πύργος U10 , Μουδανιά U10
και Χρονικό U10) , αποκομίζοντας πολύ σημαντικές εμπειρίες , έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και οι τρεις στην Χαλκιδική. Για την Ιστορία απλώς, (μικρή σημασία έχει) τα Μουδανιά (τα παΐδια των Μουδανιών είναι από όλο την δήμο Νέας Προποντίδας) κέρδισαν το Χρονικό στην Καλλικράτεια 2,5-1 και ο Λευκός Πύργος πάλεψε αλλά έχασε στον Πολύγυρο 2-1,5.

Για το Κύπελλο τώρα , το Σάββατο, ο Λευκός Πύργος προκρίθηκε στον επόμενο γύρο ξεπερνώντας την ομάδα της Ολυμπιακής Γαλαξία στην έδρα μας και τα Μουδανιά προκρίθηκαν και αυτά περνώντας από την έδρα του ΠΑΤ (το Χρονικό όπως έχουμε πει πέρασε στον επόμενο γύρο). Άρα,  και οι τρεις αγαπημένες αγωνίζονται στις 4/2 στον επόμενο γύρο.

Την Κυριακή, ο Λευκός Πύργος, για το πρωτάθλημα του Π.Ο.Α., βρέθηκε στην έδρα της ΧΑΝ Καλαμαριάς και έφυγε νικητής, κερδίζοντας 7,5-2,5.

Τα Μουδανιά, για το Πρωτάθλημα της Α Τοπικής, ταξίδεψαν στη Θέρμη για να παίξουν με τον Θερμαϊκό και έφυγαν νικητές επικρατώντας με 5-3.

Το Χρονικό όπως είπαμε έχει παραμείνει στην Α Εθνική και θα το δούμε να αγωνίζεται το καλοκαίρι.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλες τις ομάδες της καρδιάς μου και στους παίχτες
που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό (και φυσικά στους γονείς που αυτό το ΣΚ έκαναν αρκετά χιλιόμετρα).

STAY CALM AND PLAY CHESS

TOGETHER WE’LL KEEP DREAMING AND MAKE OUR DREAMS COME TRUE

-Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 

13 Φεβρουαρίου 2023

Σαββατοκύριακο Νο 4 και για μια ακόμη φορά οι αγαπημένες έκαναν το καθήκον τους και με έκαναν πολύ χαρούμενο.

Καταρχάς το Σάββατο, ενώ εγώ ταξίδευα για Αθήνα και πίσω, οι ομάδες U10 των Μουδανιών και του Λευκού Πύργου κατάφεραν να κερδίσουν και οι δυο στον Σύλλογο Σκακιστών Δήμου Θέρμης τις 2 ομάδες U10 του Συλλόγου της Θέρμης. Τα Μουδανιά 3,5-0 και ο Λευκός Πύργος 1,5-0,5. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως όλα τα παιδιά έχουν δώσει δείγμα σημαντικής εξέλιξης και υποσχέσεις για το μέλλον. Το Χρονικό αυτό το Σάββατο είχε bye.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά.

Το επόμενο Σάββατο έχουμε την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος U10 το οποίο μας άφησε για φέτος μια γλυκιά γεύση.

Κυριακή τώρα, και ο Λευκός Πύργος φιλοξενήθηκε στον Ο.Σ. Τριανδρίας. Μετά από έναν αγώνα για γερά νεύρα, η ομάδα μας επιβλήθηκε με 6,5-3,5 της ομάδας του ΟΣΤΡΙΑ και συνεχίζει να είναι στην 1η θέση, σε ισοβαθμία με τον ΣΑΧ αλλά με καλύτερα κριτήρια.

Μπράβο στους παίκτες και τις παίκτριες του Λευκού Πύργου.

Όμως, και τα Μουδανιά έχουν και αυτά καταπληκτική πορεία. Αγωνίστηκαν στην έδρα μας, Νέα Καλλικράτεια, εναντίον της ομάδας της Ιωνίας και επικράτησαν με 6-2. Μετά από 4 γύρους τα Μουδανιά είναι πρώτα και αήττητα στο πρωτάθλημα της Α Τοπικής, με 2 βαθμούς διαφορά από τους επόμενους. Μπράβο λοιπόν και στους παίκτες και παίκτριες των Μουδανιών για αυτή τους την πορεία.

Όπως είναι φυσικό, είμαι πολύ χαρούμενος για τις αγαπημένες και περήφανος για όλους τους παίκτες και παίκτριές μας και στις 3 αγαπημένες.

KEEP CALM AND PLAY CHESS

LETS MAKE OUR DREAM COME TRUE

I’M PROUD FOR YOU ALL

-Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ


 

23 Φεβρουαρίου

Σαββατοκύριακο Νο 5 για τις 3 αγαπημένες και είμαι πολύ χαρούμενος με την μικρή (σε ηλικία) η οποία κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί στους 4 του Κυπέλλου της ΕΣΣΘ-Χ.

Ο Λευκός Πύργος, λοιπόν, κέρδισε 2,5-1,5 το φαβορί της συνάντησης ΑΜΟ Γαλαξίας. Ο Captain Ζήσης, ο ανερχόμενος Κωνσταντίνος και ο έμπειρος Γιώργος έκαναν απίστευτες ισοπαλίες, ο 1ος με τον GM Θ. Μαστροβασιλη, ο 2ος με τον IM Ε.Ιωαννιδη και ο 3ος με τον νεαρό Βαρδακα. Τη νίκη έδωσε στην ομάδα ο Βασίλης, ο οποίος κέρδισε τον Α.Κουσκουτη.

Και τα 4 αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και τα παιδιά έδειξαν αυτό που όλη την εβδομάδα λέγαμε, ότι η νίκη έρχεται μέσα στον αγώνα και όχι στο έντυπο σύνθεσης. Μπράβο παιδιά! Είμαι περήφανος για την επιτυχία σας. Τώρα το επόμενο για τους 16 της Ελλάδας.

Δυστυχώς, οι άλλες 2 αγαπημένες δεν κατάφεραν και αυτές να προκριθούν στις 4 του κυπέλλου της ΕΣΣΘ-Χ και έτσι χάθηκε η μοναδική ευκαιρία 3 από τις 4 ομάδες να είναι οι αγαπημένες.

Το Χρονικό έχασε από τον Ο.Σ.Τρια 2,5-1,5 και τα Μουδανιά επίσης 2,5-1,5 από τον Σ.Ο.Καλαμαριάς, μετά από δυο αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Δεν πειράζει παιδιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί δώσατε αυτό που μπορούσατε και παλέψατε, αλλά τελικά για λίγο δεν το πετύχαμε. Θα ξαναπροσπαθήσουμε του χρόνου. Τα πρωταθλήματα έχουν συνέχεια και εκεί πρέπει να ρίξουμε τώρα το βάρος.

Το Σάββατο, επίσης, ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα U10, με τις 3 αγαπημένες να ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με πολλά θετικά στοιχεία.

1ον) και οι 3 ομάδες έπαιξαν όλους τους αγώνες.

2ον) παρόλο που το Χρονικό και ο Λευκός Πύργος δεν μπορούσαν να έχουν κορίτσι στους πιο πολλούς γύρους, αγωνίστηκαν και κατάφεραν να αποκομίσουν σημαντικές νίκες και εμπειρίες.

3ον) τα Μουδανιά κατάφεραν να πάρουν την 6η θέση σε ισοβαθμία με τον 4ο και τον 5ο και,

4ον) όλα τα παιδιά έδωσαν μάχες και κατάφεραν, παρά το μικρό της ηλικίας τους και της λίγης αγωνιστικής τους εμπειρίας, να πάρουν πολλές προσωπικές νίκες.

Στον τελευταίο γύρο, λοιπόν, τα Μουδανιά κέρδισαν 3-0,5 την Ε.Σ.Καλαμαριάς, το Χρονικό έκανε ισοπαλία 2-2 με την Ε.Σ.Δ.Θέρμης και ο Λευκός Πύργος έχασε 2-1,5 από την ΕΣΘ.

Μπράβο παιδιά! Το μέλλον είναι μπροστά μας. Συνεχίστε έτσι.

Τώρα, την Κυριακή, οι αγαπημένες πήγαν επίσης καταπληκτικά.

Ο Λευκός Πύργος επικράτησε του Σ.Ο. Καλαμαριάς με 7-3 και συνεχίζει να είναι στην 1η θέση του Π.Ο.Α. με το απόλυτο 5 νίκες στους 5 αγώνες.

Τα Μουδανιά, με καταπληκτική εμφάνιση στον Εύοσμο, κέρδισαν την ομάδα του Κορδελιού-Ευόσμου με το απίστευτο 7,5-0,5, συνεχίζοντας και αυτά να είναι μόνα 1α στην Α Τοπική με το απόλυτο και γι αυτά, 5 νίκες σε 5 γύρους. Το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αντικατοπτρίζει τη δυσκολία του .

Μπράβο λοιπόν, παιδιά, για τις επιτυχίες των αγαπημένων για ένα ακόμη ΣΚ.

Together we make our dreams come true.

KEEP PLAYING CHESS. I’M PROUD FOR EVERYONE.

– Ο –

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Υ.Γ.

Θέλω να πω γιατί ονομάζω τις ομάδες “αγαπημένες”.

—Τα Μουδανιά είναι σαν την μητέρα. Αυτή είναι η αιτία που ασχολούμαι με αυτό. Όπως η μητέρα μου, που με έφερε στην ζωή.

—Το Χρονικό είναι σαν τη σύζυγο. Αυτή είναι η αγαπημένη που αποφάσισα να συνεχίσω μαζί της στη ζωή και να δημιουργήσω οικογένεια. Αυτό με κράτησε και δεν σταμάτησα (οι άνθρωποι εννοώ φυσικά).

—Ο Λευκός Πύργος είναι σαν το παιδί. Το δικό μου δημιούργημα που μαζί με τις άλλες 2 αγαπημένες δίνουν νόημα και λόγο για να συνεχίσω.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ (ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ) ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ.


ΕΣΟ ΠΑΠΑΦΗ “ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ”

Το ΧΡΟΝΙΚΟ το 2022 αναδείχθηκε πρωταθλητής ΠΟΑ ΕΣΣΘ-Χ και έτσι αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική τον Αύγουστο του 2022.

Μετά από 7 γύρους στην Α΄ Εθνική Κατηγορία το ΧΡΟΝΙΚΟ κατετάγη στην 14η θέση και κέρδισε την παραμονή του στην κατηγορία μαζί με άλλες 5 ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Οι μαχητές και οι μαχήτριες, μετά από 7 γύρους, με τα πάνω τους και τα κάτω τους, απέδειξαν πόση σημασία έχει η αγάπη για την ομάδα και στον τελευταίο γύρο, με σκορ 8 1/2-1 1/2 επί της ομάδας του ΣΑ ΓΑΖΙΟΥ, επισφράγισαν την παραμονή της ομάδας στην Α΄ Εθνική κατηγορία.

Πολλά πολλά συγχαρητήρια στην “κρυφή δύναμη” τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη, στον “κουβαλητή” Ζήση Τσακνάκη, στην “ήρεμη δύναμη-υπερπρόεδρο” Στέλιο Λαγογιάννη και την “ηρωίδα” Βούλα.

Πολλά πολλά συγχαρητήρια στον Captain μας Γιάννη Γιαννόπουλο

Το ΧΡΟΝΙΚΟ εκπροσώπησαν οι μαχητές και μαχήτριες:

Imre Hera

Παπακωνσταντίνου Δημήτρης

Κουδούνης Βασίλης

Δάνης Χρυσοβαλάντης

Γαλάνης Νίκος

Γαβριηλίδης Γιώργος

Krasteva Bella

Τσίρλη Εβελίνα

Καβακοπούλου Ιουλιάνα

Νικολάκης Παναγιώτης

Μοσχόπουλος Αριστείδης

Νικολάκη Δημητρία

και τα μικρούλια μας Κατικαρίδης Ορέστης και Μαυρίδης Έκτορας.

Captain (Oh Captain my Captain!) Ο Γιάννης Γιαννόπουλος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Είναι άθλημα μυαλού, τακτικής, στρατηγικής και μνήμης, αλλά είναι κυρίως παιχνίδι κρίσης και φαντασίας. Για εμάς το σκάκι είναι τέχνη και στάση ζωής.

Newsletter

Χρήσιμα Links